Wednesday, February 23, 2011

Angka dua dan masih bersama.

22 February 2009-22 February 2011

HB Serra!

Yeah, I am now twenty-two ;)
So, birthday present untuk tahun ney;
kedua dua belah lutut yang buruk akibat extreme bermain futsal.
Tapi tak menang pun. Haaha.
Lutut buruk tak boleh dah pakai skirt lagiee ;(
Thanx anyway kepada housemates yg bersusah payah beli kek ingat birthday saya.
Ingat tahun ni tak jumpa kek dahh ;D

Monday, February 14, 2011

Kental. Kebal. Kurus.

Akibat weekend weekend yang terlalu banyak dengan aktiviti, sekarang baru boleh nak update blog nie. Nie pun 2 weekend yang lepas punya cerita. Teruk gila aku nie.Nak dijadikan cerita,aku terr-buang tabiaat pergi join hiking dengan member member sekalian dekat Gunung Perlis tu.Dengan tanpa segan silunya akun joinlah sekali dengan niat suka suka tanpa berfikir panjang. Kitorang ramai ramai pergi Gua Burma on the first day iaitu Sabtu then Ahad pagi baru pergi hiking Gunung Perlis tu dengan ketinggian, 732.711 meter. Malas nak menaip, kasi tengok gambar jelahh terus ;)


Lihatlah, curam gila sampai terkangkang kangkang kitorang panjat ;D

See, two places at the same time. Malaysia-Thailand. Alah, macam cerita 'A Walk to Remember' tu. ;)


Lutut longgar dah hampir tercabut at last, kitorang sampai gak kat puncak! See see!



Ni luar Gua Burma.


Dalam gua. Nie tak masuk yang part extreme lagi. Lepas tu kitorang masuk celah celah batu explore dalam dalam lagi. Nak tahu cane? Lebih kurang movie 'Sanctum' tu. Cuma kitorang yang keluar gua sepuluh orang ni hidup lagi ;D


Pengalaman mendaki gunung Perlis ini memang boleh dikira tahap yang membanggakan bagi aku yang selalunya makan tidur-makan tidur nie. Hahaha. Terkejut gak body nie tetiba kena hiking tapi at last rasa wow! I did it, man! Sebab kitorang rasa aktiviti nie memang bagus daripada berpeleseran entah kemana mana kitorang plan nak buat lagi. Maybe, sem depan kitorang nak pergi Gunung Mat Cincang, Langkawi atau Gunung Jerai :)

P/S: Jangan minum air gua nanti sakit perut sebab ada tahik kelawar. Hahaha!

Thursday, February 10, 2011

Rockstar Wannabe?

Sejak terpengaruh gila menonton cerita Scott Pilgrimm Vs. The World ,
tetiba nak jadi rockstar boleh? Haha.
Seriously, daripada dulu sepatutnya dah tanam cita cita ni.
Tapi sekarang dah tua. Usia kini dah tak valid lagi nak menanam impian mengarut ni.
Sebenarnya, teringin nak jadi rockstar sebentar sebab nak nyanyi lagu 'Black Sheep' by The Clash Of The DeamonHead.
Oleh kerana susah nak upload video kerana internet yang bangang, tak dapat lah nak kongsi bersama sama.
Cerita nie mungkin bosan lah buat sesetengah manusia.
Kalau nak tahu sangat best tak lagu nie yang sampai aku dok gila gila,
pergilah search kat youtube. Kalau nak tahu lahhh ;)


Perasan kan perempuan ni?