Sunday, January 16, 2011

Kau Jantung Hatiku!

For the first time, nak join contest "KAU JANTUNG HATIKU" organized by Encik Opam. Ini semua gara gara terjebak dengan housemate, Mieja si penjoin contest blogger yang tegar ;)
Tak salahkan kalau nak menyibuk sama?

So, jomlah menyibuk bersama sama dengan klik SINI kuat kuat.
Ada hadiah, okay ;D




“Aku ingin engkau selalu,

Hadir dan temani aku,

Di setiap langkah yang meyakinimu,

Kau tercipta untuk ku.

Meski waktu akan mampu,

Memanggil seluruh ragaku,

Ku ingin kau tahu,

Ku selalu milikmu,

Yang mencintaimu sepanjang hidupku….”

*p/s: kalau rasa okay, boleh la like picture together together kat atas tu di page FACEBOOK nie

*tag semua followers lah


Buka mata anda. Noktah.

Untuk permulaan, aku memang nak cakap... "Oh! Oh! I love that show soososo much!" Ini lah tv show yang aku tak akan miss kalau balik rumah. Yelah, balik rumah je ada Astro. Kat sini manedee. Aku rasa dalam setahun ke dua tahun yang lepas baru lah dia nak masuk Hallmark now Diva channel . First time tengok, memang dah suka. Puan Oprah nie memang' one of the most powerful woman' kat America tu. Jadi, tv show nie memang tinggi gila rating kat sana.

Aku suka sebab dia secara tak langsung bagi semua orang buka mata. Issue yang dia bawa tu, banyak berkisarkan pasal sense of humanity lah. Dalam dunia ni, macam macam hal perangai orang. Tu yang dia exposekan kat masyarakat. Banyak benda yang aku tahu tiba tiba, bila tengok tv show nie. Sekurang kurangnya, kalau kita tak suka membaca, tengok tv show nie pun dah dapat ilmu kan?

Baru baru balik dari cuti sem ni, aku ada tengok show dia pasal 'A woman with 20 personalities' then ada jugak dengan 92 personalities. Menarik kan? Yang aku selalu tengok kat drama/filem, seorang dengan 2 personality je. Bayangkanlah camne hidup dengan 20 personality dalam satu tubuh badan manusia. Macam ada 20 orang tinggal dalam satu badan. Orang tu memang berubah ubah lah. Kadang kadang jadi camnie, kadang kadang camtu. Tak tahulah nak tafsirkan camne. Sama ada orang nie kena rasuk atau mental dia tak berapa nak betul. Tapi ni semua berpunca dari pengalaman masa kanak kanak dia sangat sangat teruk sampai kan jadi camtu. Kesian kan? Yang kelakar, setiap personality ada email password yang berbeza. Means, personaliti lain tak tahu password personality yang lain. Email nie dibuat untuk proses therapy. Then yang bestnya, wanita ni ada seorang anak perempuan. Kalau ada 13 personality yang active dalam badan wanita masa tu, 13 presents dengan kad hadiah lah anak dia dapat masa birthday. Syok kan? Hee ;D Banyak lagi kot episode yang menarik membuka, mebuka minda dan telinga anda.

Berbalik kepada cerita Puan Oprah nie, ada episode yang dia bagi satu audience kereta. Hebat tak hebatlah. Selalunya, dia bagi hadiah hadiah untuk peminat dia time farewell season. Uhh. Hari tu aku tengok dia bagi rumah , bawa satu audience pergi Australia. Of course semua free in charge lahh. Bagi satu audience yang nak kahwin tu gaun pengantin lahh. Macam macam lagi. Aku pula yang excited tengok. Hihihi. Agak agak kalau dia terbaca blog aku ni, dia bawa aku pergi tengok show dia live tak? Berangan kan? Aku saja saja cerita, kalau aku dah suka, aku suka nak share kat semua orang. So, kalau nak tengok Oprah tv show nie, hari hari kot kat channel 702 tu. 6.30 petang then ulangan 1.05 tengahari ;) Jap jap, 6.30 ke pukul 6.00 ah? ishh. lupa pulak. Check sendiri la eh? Kat NTV7 pun ada. Yang tu aku tak sure pukul berapa ;D




Thursday, January 13, 2011

Kenapa aku suka extend cuti?


Budak ni lah punya hal.
Tengok tengok muka dia tu.
Nak kena penampar kan?
Lagi lagi letak gambar nie kat wallpaper handphone.
Agak agak boleh study tak camnie?


P/S: sesiapa yang yang kenal dia nie, jangan cakap aku letak gambar dia kat blog eh! Mati aku kena bebel. Silap silap karang dia suruh remove. Ehe. Terima kasih ;)


Tuesday, January 11, 2011

Sebelas.Satu.Sebelas

Inilah first entry aku since tahun baru mula menjelma ni. Dah berhabuk blog aku ni rupanya. Nak kata busy, takdelah busy sangat. Busy berdating je. Hehe. So, as usual aku memang suka nak extend cuti sem then naik lambat seminggu. Entah? Suka hati je kan? Assume je lah macam parents aku ada share kat uni ni. This week baru nak start belajar tapi mood belajar tu tak timbul timbul. Tambah tambah lagi two weeks and half ada cny punya holiday kan? Lagi lah aku start kira hari. Buruk kan perangai? Macam budak budak? Orang tua pun suka cuti,kan....

Well, since start the new sem dah mula dah typical life as a student nie. Hari hari buat benda yang sama. Rasa nak muntah pun ada. Semangat tu aku rasa dah tercicir kat tepi jalan kot? Start 2011 ni macam macam hal. Firstly, berita pasal cuti budak budak uni akan dipanjangkan. Normally, 2 month now dah jadi 4 month. Ada yang suka kan cuti 4 bulan. Lama tu bebbb. Yang ber'boyfie' semualah merungut.. "Terjejas plannak kahwin aku!" hahahahha. Alahh, kat uni ni memang lah ah terfikir nak berumahtangga. Asal tension sikit nak tercabut kepala mulalah fikir "Orang lain sebaya aku dah beranak dua. Kenapa aku kena study untuk exam nieee??"

Well, cuti empat bulan tu fikirlah korang apa nak buat untuk isi masa lapang yang panjang berjela tu. Aku and the gang ada praktikal dua bulan untuk cuti kali ni. So, tinggal dua bulan je kalau nak kerja. Kerja lah beb. Nak buat apa terkangkang kat rumah tu lama lama. Aku rasa cuti dua bulan tu aku nak kerja macam bangla then aku nak beli benda nieee...



Nikon D5000


Yeahhhh! Aprroximately RM2500 something something. Ini some kind of new year resolution lahhh. Haha. Aku takde lah reti guna binatang ni. Tapi boleh belajarkan? Boleh la buat hobby baru. hehehehe. Entahlah kan. Insyallah boleh beli. Doakan ye ;) Si Izhanizam tu cuti sem tu dia kerja. Then duit beli electric gitar satu set, okay. Mula mula aku membebel gak. Sebab mahal gila kot. Aku cakap "Nanti takde duit makan lah kau gitar tu!" Then lepas nie kalau aku takde duit mesti dia balas balik punyee. "KALAU TAKDE DUIT MAKANLAH KAU CAMERA TU!" Elehh. Nanti aku jawab lah balik. " TAK BOLEH PINJAM!" hahahaha ;D Dear Scheyra, semoga dapat beli. Aminnnnn.....



Secondly, yang pasal FB nak tutup 15 March nie sebab creator dia stress. Ade ke patut? Reason dia nak stop tu macam dia tetiba dapat hidayah nak pergi haji aku rasa. hahaha. Aku macam nak tergelak sebab mak aku dari dulu beria ria nak suruh aku buat satu account FB untuk dia. Mula mula aku cakap tak payah.Nak buat ape kan. Sebab aku rasa macam orang tua ni tak payah nak bukak FB. Nama pun laman sosial. Nak sosial buat pe? Teruk tak aku? hahaha, then mak aku cakap lah, "Alah, kawan kawan sekolah mama semua dah ada FB. Hari tu reunion mama tak tahu pun." So, aku cam tefikir takpelahhh. Boleh kot kalau nak buat satu untuk mak aku nie. Tak salah kot. Tetiba lak dengar FB nak tutup March nie. Tak kecewa ke kalau aku gitawu?

FB nie dah macam satu trend memonopoli kehidupan sosial manusia zaman sekarang. Kalau kita takde account, macam ketinggalan beberapan zaman yang lalu. Even, kalau nak pilih pekerja pun company boleh minta account FB. Nak tahu sejauh mana tahap kesosialan kot? Macam kawan aku risau, kalau takde FB camne nak send invitation kahwin nanti. Hahahhaa. So, fikir je lah korang ape yang patut eh. Fyi, dont worry. FB tak tutup pun. Dorang saje je spread rumors murahan tu. Aku baru bace kot dekat web CNN. Ada orang kan suka kan kehuru-haraan. Sape suka FB tak tutup angkat tangan, sape tak suka diam je okay. For sure, mak aku lah yang angkat tangan tu ;)