Sunday, December 26, 2010

Sepetang Yang Naked

Tubuh kurus melidi adalah definisi 'cantik dan hot' bagi mata manusia abad ini. Rasanya isu kurus ni dah boleh petik jadi isu global. Semua orang lumba lumba nak kurus. Siapa gemuk mesti kena bahan, kan? Keji betul manusia sekarang. Rasa nak korek biji mata mereka si bermulut gampang. Betul tak gemuk gemuk sekalian? Hahaha. Tak usah kata orang. Aku pun victim yang sebenar. Asal orang jumpa je. "Eh?Dah gemuk eh?" , " You look plum!" , "Peha kau macam peha lembu seyh!" , "Ni perut tong sampah ni." and whatsoever. Bla Bla Bla. Kritikan memang lah tajam. Lagi hebat dari mata pisau. Kena pisau berdarah at last, luka sembuh. Luka hati berdarah siapa yang tahu. Kan. Apa yang aku duduk mencarut pun aku tak tahu.

Kaedahnya, aku pergi berurut petang tadi. For slimming okay. Sponsored by my Mak Usu. Aha. Bibik pergi spa sehh. Okay, buat pengetahuan korang, aku memang first time try pergi ni. Oho, gila babi. Dia uli aku macam tepung nak buat donut untuk minum petang. Fuhhh. Rasa suara dah kena telan. Tak mampu nak menjerit. Macam macho kan tahan sakit? Haha. Dua orang tukang urut, dua lah double shot dorang bagi aku. Mak usu kata dorang urut bagi pecah lemak. Seksa weyh nak kurus. Bapak ah. Kurus macam tekanan hidup dia bagi. Bak tekanan laki kahwin lari ikut indon pembantu rumah. Hahahah. Apa aku mengarut ni?

Dan buat tajuk di atas, betullah tu naked. Erk. I mean half. ;D Aku rasa aku patut beli binatang sauna tu lah satu. Macam seronok je peluh peluh. Hasil peluh macam lari 1o kilometer tanpa henti. At the end, kalau rasa macam kulit nak terkoyak, stop la kan. FYI, sauna ni lelaki tak elok guna. Merendahkan keaktifan sperm untuk bercambah dorang kata. Merepek sial ayat aku. Ke sperm kurang aktif? Amende entah.

Apa yang aku dapat hari ini adalah suatu ketika nanti aku akan berduit dan akan terjebak dalam kancah pengurusan badan secara tegar dan kroniknya. Mesti aku cuba macam macam. Hahaha. Inilah story blogger yang kuat mimpi nak kurus tapi work out malas. Eleh. Peduli apa. Perempuan ni memang senang gila nak influence benda benda nak cantik ni kan? Macam mak aku kata, aku ni pantang nampak shampoo commercial baru dalam tv. Mesti nak try. Nak buat camne? Genetik sape entah aku ikut. Pada pendapat aku, melawa je lah kalau nak. Peduli apa orang nak kata. Kita tak boleh nak bahagiakan semua orang. Maka, bahagiakan lah diri anda. Lagi satu, kalau ada orang mengata kau gemuk, cakap je...

"MY BODY, MY RULES, JERK!"

Jangan lupa lontarkan suara ;)

2 comments:

  1. kaw dah cantik nok! rambut pon cantik pakai je shampoo apa pon :)

    ReplyDelete
  2. aku suke tgk org cantik n berusaha utk jadi cantik..
    gemuk itu comel...
    klau org kata ko gemuk, maka akulah orgnye gemuk no2..wakakakakaka
    marilah kita bersama2 mencantikkan diri... :D

    ReplyDelete