Tuesday, December 28, 2010

A Little Something

  • The real me is Nur Syahirah bt. Sarwan. 'Syahirah' means famous. Am I? hahaha. Jauh sekali ;)
  • Going to be 22 soon. It means double two. WOW!
  • Lucky number two ;)
  • The eldest yet the smallest among my siblings. Oh, lupa pulak. Dan tergemuk juga ;D
  • I shared my birthday with my mom and 20 February is our day ;)
  • When I was a kid, a soy bean was stucked in my nose. Hahaha. Mangkuk betul. Selepas insiden itu, my mom berhenti terus dari membuat air kacang soya sendiri. Beli dekat kedai je lah ;)
  • I was once nails biter yang tegar. Now, dah tak lagiii ;D
  • I love reading and that habit turned me to get the rabun disease. Plus, aku suka tengok tv macam nak masuk dalam tv. Macam ayah selalu kata ;)
  • Aku suka baca novel until one time aku rasa lovestory dalam novel tu mengarut dan menyimpang dari realiti. Hahahha. So, better aku baca komik ;D
  • Aku kerap terpengaruh dengan warna kuning. Tapi belum pernah kena sakit kuning. Thank god for that ;)
  • Aku mula tergila gila kan Volkswagen Beetle since I watched 'The Mexican' starring Julia Robert and Brad Pitt. Julia Robert drive kaler hijau but I prefer yellow of course ;)
  • I'm a loyal person. I mean I've got a huge loyal issue. Hahaha. Contohnya, aku sangat menggemari Pistachio Almond ice cream dekat Baskin Robbin tu dan aku tak pernah nak beli flavour yang lain. Same goes with the man I love ;)
  • Aku sukakan something yang klasik. Especially cars and I think a house should be made of kayu kayuan and lingkaran daun daunan. Jangan suruh aku tinggal dalam hutan okay ;)
  • I love to sing. I don't know why. It's like some soothing therapy macam dekat spa tu ;)
  • Bila aku basuh pinggan aku suka berangan. So, jangan pelik bila nampak aku tersengih sorang sorang time basuh pinggan ;)
  • Sebelum tidur aku akan berangan dan berfikir dulu ;)
  • Aku tak berminat dengan teddy bear ;)
  • First impression aku anggap taktik menipu mata kasar semata mata ;)
  • Mostly, orang kata aku punya muka sombong nak mampus. Padahal, aku selalu pakai lipstick dan buat bibir aku mengeras. Susah nak senyum. Aku pun tak tahu kenapa?Hahaha ;D
  • Aku start melawa dan gemuk sejak putus cinta yang lalu. Life isn't always great but look at me now, jerk! Tak de lah lawa sangat tapi better la kan? (sedapkan hati)
  • Aku hanya melepas tension kepada seorang mangsa. Sorry, sayang ;D
  • Originally seorang yang kasar dan loud-speaker. I'm going to fixed that actually ;D
  • I'm independent and curious ;)
  • I'm flexible ;)
  • I don't have a driving license and will get one soon ;)
  • I love to eat but I'm on my way to control it. Sebab nanti aku lupa diri ;D
  • I prefer handbags more than shoes ;)
  • Aku rasa lelaki berusia yang hot nak mampus adalah JAVIER BARDEM plus JEFFREY DEAN MORGAN. Muka dorang sama. Sumpah! Tapi takdelah tua sangat. Jangan lupa Gerard Butler okay. Auwww ;D
  • I love Taylor Swift. Diam kalau tak suka.
  • I prefer sweet-fruity-smell kinda perfumes ;)
  • Masakan melayu more than western food ;)
  • Aku tak tahu memasak and I don't mind learning ;D
  • Kawan aku mungkin tak ramai mana tapi diorang semua berkualiti. I mean semua kawan aku baik belaka ;)
  • I don't smoke I don't drink ;)


4 comments:

  1. akak scheyra!
    jemput join contest kat belog aku..
    hehehe

    http://miejuzsamoza.blogspot.com/2010/12/contest-mija-yang-pertama-insan_27.html

    ReplyDelete
  2. Aku start melawa dan gemuk sejak putus cinta yang lalu. Life isn't always great but look at me now, jerk! Tak de lah lawa sangat tapi better la kan? (sedapkan hati)
    - hehehe aku tahu kaw bahagia sekarang. aku try nak jadi cam kau. nak meet new ppl. hihi

    Aku hanya melepas tension kepada seorang mangsa. Sorry, sayang ;D
    - I used to do that dulu. maybe sbb tu die boring. :)

    ReplyDelete
  3. Come on Abbie, I know u can do better ;)Remember,kau tak salah. Allah ada great plan untuk kau. Don't u think so?

    ReplyDelete