Saturday, November 20, 2010

Malapetaka

In case korang balik naik bus sorang sorang. Here some advices to avoid "SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA, TERTIMPA LIFT PULA".


  • Jika anda seorang yang pelupa gila (maybe sebab banyak makan semut), naiklah bas dua orang diri. Bukan seorang diri.

  • Make sure jangan tidur mati sampai ada bom kat sebelah meletup pun masih tak sedarkan diri. Driver bas boleh sesuka hati suruh kita pergi naik bas lain. Sebab nak hantar budak UUM pergi Changlun. (Pelajar UNIMAP dari JB seringkali di anak tirikan).

  • Sebelum berangkat, jangan lupa cas bateri handphone. PENTING.

  • Sesudah sampai di terminal bas,make sure anda tidak mamai mamai. (akibat 12jam hibernate). PENTING LAGI.

  • Jika anda naik cab, jangan lupa ingat anda naik kereta apa,warna kereta, no plat kereta dan rupa pakcik driver. PENTING SANGAT.

  • Jangan buat pakcik driver cab terkejut sebab dengar ringtone anda. (Maybe sebab setting highest volume or mungkin anda set ringtone bukan bukan) Ditakuti accident atau pakcik itu menghidapi sakit jantung. PENTING.

  • Jika anda tidak sengaja mengejutkan pakcik driver cab itu dengan ringtone yang super kuat (sebab mungkin anda pekak) sampai pakcik mengurut dada, jangan terus silence phone tapi letak kan lah pada volume yang lebih rendah. PENTING.

  • Gantunglah handphone di leher tak kiralah jika handphone 3310. Jangan segan. Nasihat bagi si pelupa kelas pertama

  • Sebelum keluar cab, ingatlah barang barang yang anda bawa. PENTING GILA.

  • Last sekali, jangan mengada ngada lupa bawa balik kunci rumah even anda selalu balik seminggu lewat. (sebab nak jumpa pakwe punya pasal). In case, housemate semua pakat nak balik 2 minggu lewat,anda tak diberitahu.Tak bawa kunci? Terngangalah kau sorang sorang kat luar pintu rumah. PENTING GILA.

Jangan jadi macam saya.


Kunci tak bawa, handphone tertinggal dalam cab, housemate takde dalam rumah.


PADAN MUKA.


2 comments:

  1. omg. gila biar betul kaw ni? huhu. baru berblog ye kak? selamatttt! rindu rindu

    ReplyDelete