Tuesday, November 23, 2010

The madness of diet rules

It's almost two month, saya, SCHEYRA KORA, yang tak berdisiplin ini, tak makan nasi. Perkara ini amat menyakitkan jiwa sebab saya adalah si penggemar nasi yang tegar. (sebelum dua bulan baru baru ni) In fact, orang jawa ini terlalu merindu sepinggan nasi campur. Saya prefer masakan melayu more than western food, tahu? Semangat diet yang menggila akibat tersentap dari mulut mulut orang sekarang yang banyak berberbau longkang. Tercabar kewanitaan ku ini. Hahaha. Tambahan pula, banyak baju yang saya nak beli tak muat. Takde size atau free size. (Diskriminasi pengeluaran baju zaman sekarang teruk okay) Semua orang skinny je ke nak kena cantik cantik? Type kami yang plum plum seksi ni macam mana? Dengan semangat baru yang ada, saya dah mula banned nasi dan fast food. Buat permulaan, diet rules ni agak membanggakan. Terasa kuat dan gagah perkasa. Even pergi KFC pon order salad je. Gila tak gila la. Tapi masa hari raya haji tu, bantai gak rendang ayam. Mana boleh tahan. Teruk gak tekak kalau hari hari makan cornflakes, apple dengan biskut je kan. Itu pun baru turun 2kg. (nak diet tapi malas exercise) Haihhhhh. Dilema dilema. Tunggu lah dah dapat berat ideal nanti.....


Ohh, nasi..






No comments:

Post a Comment